Alt om forbruk og ressurser

  • Artikkel
Publisert:04. november 2021

Har du tenkt over at kvar gong nokon legg ut ein video på TikTok, så blir det brukt energi? At sjølve mobilen bruker straum, er nok inga overrasking, men visste du at det òg blir brukt straum ved eit datasenter?

  • Artikkel
Publisert:09. november 2020

Langt, langt inn i fremtiden kan barn finne legoklossene våre på stranda.

  • Artikkel
Publisert:11. mai 2020

Sissel Rønning prøver å finne ut kva slags mat som kan få kjøtt til å vekse.

  • Nysgjerrigper-prosjekt
Publisert:27. april 2020

I Norge er vi så heldige at vi har godt drikkevann. Vannet i springen er både sunt og billig. De fleste steder smaker det godt også. Likevel kjøper nordmenn flere millioner liter flaskevann hvert eneste år. Hvorfor gjør de det?

  • Artikkel
Publisert:11. februar 2019

Vi spør fem barn og én forsker.

  • Artikkel
Publisert:14. mai 2018

Planter og blomster som vi anser som ugress, kan vise seg å være det perfekte tilbehør til maten.

  • Eksperiment
Publisert:18. januar 2018

Nedbrytarar lever av døde organismer, og i dette forsøket kan du studere dei i aksjon

  • Nysgjerrigper-prosjekt
Publisert:20. april 2016

Mange får nok et stikk av dårlig samvittighet når spisbar mat går i søppelkassa, og resultatene sjetteklassingene kommer fram til kan tyde på at at det er gode grunner til det: vi kaster mat fordi vi har råd til det, vi handler for mye og vi tar for mye hensyn til datostemplinga. Elevene kan også fastslå at det vi kaster aller mest av er rester fra fat og skål. Rådet deres er enkelt: Spis opp maten din!

Meldinger ved utskriftstidspunkt 29. mai 2023, 17:11 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.