Nysgjerrigper - Forskningsrådets skoletilbud

Nysgjerrigper er Forskningsrådets tilbud til elever og lærere i grunnskolen. Vi jobber for at flere skal vite hva forskning går ut på, og vi vil at flere skal få lyst til å jobbe med forskning. Forskning er viktig og spennende!

Gjennom Nysgjerrigpermetoden får barn og unge lære om forskning og prøve å forske selv. Vi håper dere vil lære sammen med oss!

Hva gjør Forskningsrådet?

Forskningsrådet investerer 10 milliarder kroner i året i forskning og innovasjon. Vi vil finne de beste ideene og prosjektene som kan løse problemer i samfunnet og finne gode og "grønne" løsninger for framtiden.

Vi jobber for et samfunn der forskning skapes, brukes og deles, og bidrar til omstilling. Vi gir råd om forskning til regjeringen, departementer og myndigheter.

Forskningsrådet vil gjøre forskning tilgjengelig

Forskningsrådet vil fremme vitenskapelig tenkning i samfunnet og har også et nasjonalt ansvar for forskningsformidling. Vi vil bidra til å gjøre forskning tilgjengelig, relevant og interessant for alle, og til at resultater fra forskning blir tatt i bruk. Derfor arrangerer vi alt fra åpne frokostmøter til forskningskonkurranser for barn og unge.

Les mer om forskningskommunikasjon fra Forskningsrådet

Meldinger ved utskriftstidspunkt 23. april 2024, kl. 20:40 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.