Musikk
Vi i Nysgjerrigper har glede av å presentere et nytt og engasjerende undervisningsopplegg dedikert til musikk. Undervisningsopplegget er laget for å stimulere interesse og forsåelse for musikk gjennom en serie lesetekster med tilhørende oppgaver, tilpasset ulike alderstrinn og læringsbehov.
Musikk i undervisningen før skoleslutt
Et av høydepunktene i undervisningsopplegget om musikk er et spennende oppdrag der elevene kan være forskere i sin egen hverdag. Vi har også utarbeidet ni forsøksark som kan brukes enten som stasjonsundervisning eller som individuelle forsøk. Disse forsøkene er utformet for å gi elevene egen erfaring med lyd og mulighet til å eksperimentere i klasserommet. Det følger med lærerveiledning med forklaringer til alle forsøkene.
Som en ekstra ressurs har vi inkludert en artikkel som utforsker hvilken musikk som ermest gunstig å jobbe til. Denne kan være en interessant for både lærere og eldre elever, og tilbyr innsikt i hvordan musikk kan påvirke arbeids- og læringsmiljøet.
Bruk de siste dagene før den etterlengtede sommerferien til å spille musikk, synge, lytte til klanger og rytmer, og la elevene lære litt om noter og musikkhistorie. Kanskje dere kan lage egne rytmeinstrumenter som kan brukes på sommeravslutningen. Lær elevene å spille på gresstrå eller lag seljepipe hvis dere er utendørs. Lag et rytmeorkester med pinner eller steiner som slås mot hverandre. Her er det bare å bruke fantasien.
Lykke til med innspurten!
Temaer fra Nysgjerrigper 2024
I løpet av året planlegger vi å sende ut jevnlige nyhetsbrev med inspirasjon til undervisning. Temaene blir:
- frø (naturfag og geografi)
- det norske flagget (samfunnsfag og kunst og håndverk)
- hvordan påvirker musikk oss (musikk og naturfag)
- språk (norsk)
- Forskningsdagenes tema helse (mat og helse)
- møt en forsker: meteorolog (geografi og naturfag)