Musikk i undervisningen før skoleslutt

Et av høydepunktene i undervisningsopplegget om musikk er et spennende oppdrag der elevene kan være forskere i sin egen hverdag. Vi har også utarbeidet ni forsøksark som kan brukes enten som stasjonsundervisning eller som individuelle forsøk. Disse forsøkene er utformet for å gi elevene egen erfaring med lyd og mulighet til å eksperimentere i klasserommet. Det følger med lærerveiledning med forklaringer til alle forsøkene.

Som en ekstra ressurs har vi inkludert en artikkel som utforsker hvilken musikk som ermest gunstig å jobbe til. Denne kan være en interessant for både lærere og eldre elever, og tilbyr innsikt i hvordan musikk kan påvirke arbeids- og læringsmiljøet.

Bruk de siste dagene før den etterlengtede sommerferien til å spille musikk, synge, lytte til klanger og rytmer, og la elevene lære litt om noter og musikkhistorie. Kanskje dere kan lage egne rytmeinstrumenter som kan brukes på sommeravslutningen. Lær elevene å spille på gresstrå eller lag seljepipe hvis dere er utendørs. Lag et rytmeorkester med pinner eller steiner som slås mot hverandre. Her er det bare å bruke fantasien.

Lykke til med innspurten!

Temaer fra Nysgjerrigper 2024

I løpet av året planlegger vi å sende ut jevnlige nyhetsbrev med inspirasjon til undervisning. Temaene blir:

Meld deg på nyhetsbrev

Meldinger ved utskriftstidspunkt 17. juli 2024, kl. 15.04 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.