Til lærerene

Vi i Nysgjerrigper er stolte av å introdusere et helt nytt og spennende undervisningsopplegg der vi utforsker opprinnelsen til det norske flagget - akkurat i tide til Norges nasjonaldag. 

Vi håper dette opplegget vil inspirere og engasjere elevene gjennom lesetekster, kreative aktiviteter, og lærerike oppgaver. Elevene får utforske hvordan og hvorfor Norge fikk sitt eget flagg og betydningen bak fargene, og de får også lære om den talentfulle personen bak designet av flagget vårt. 

I arbeidet med flagget kan dere benytte anledningen til å øve på relevante begreper. Snakk om farger, former, mønstre, posisjoner, retninger, antall og størrelse.  

  • Elevene får også lære om konsepter som vannrett, loddrett og ulike preposisjoner. Bruk av små kakeflagg og en klump med plastelina vil hjelpe elevene i deres læringsprosess. 
  • La også elevene utforske og sammenligne blåfargen i det norske flagget med den i det svenske flagget.  
  • La elevene arbeide med ulike nyanser av rødt og blått, og la dem oppdage hvor forskjellig for eksempel en rødfarge kan være fra en annen rødfarge. 
  • I arbeidet med flaggets størrelse og proporsjoner, kan yngre elever bruke kladdebøker med kvadratiske ruter når de tegner flaggene. Eldre elever kan utfordres til å bruke linjal for å måle og tegne flaggene i riktige proporsjoner selv. 

Temaer fra Nysgjerrigper 2024

I løpet av året planlegger vi å sende ut jevnlige nyhetsbrev med inspirasjon til undervisning. Temaene blir:

Meld deg på nyhetsbrev
Et bilde av et norsk flagg som vaier i vinden

Blåseeksperiment

Eksperimenter med luftstrømmer og få et papirflagg til å blafre. Prøv også et lignende eksperiment med vann.

Blås rundt et glass og få flagget til å blafre!

Morsomme fakta om flagg

Verdens eldste flagg er vært brukt siden 1219! Vi har samlet dette og andre morsomme fakta om flagg dere kan bruke i undervisningen.

Les fakta om flagg

Natursti

Vi har laget en morsom natursti med 8 poster du kan lage for klassen.

Se oppgavene til naturstien

Meldinger ved utskriftstidspunkt 15. juni 2024, kl. 08.40 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.