Vi finner harer over nesten hele verden, i ørkenen i Afrika og på kalde Svalbard. Haren har tydeligvis mange gode strategier for å overleve forskjellige temperaturer og årstider. Hva gjør den for å overleve vinteren i nord?
Opp-ned neshorn, fotgjengere som kolliderer, bakterier som lever i tyggegummi, og hvordan skjegg beskytter ansiktet mot slag var blant prisvinnerne av forskningens tullepriser.
Nobelprisene er en stor begivenhet for forskere verden over. Rett før nyttår gikk prisene til forskning på hvordan vi føler på huden, hvordan mennesker påvirker klima, og for en genial måte å bygge med molekyler.
Verdens største landlevende rovdyr, isbjørnen, trues av klimaendringer. Hver vår drar derfor forsker Jon Aars og hans kolleger ved Norsk Polarinstitutt til Svalbard for å holde et øye med dem.
Har du noen gang lurt på hvorfor katter og andre dyr har øyne som lyser i mørket? Og hvorfor vi mennesker ikke har det? Håkon fra Ålgård i Rogaland undret seg over dette, og spurte Nysgjerrigper.
En norsk forsker har vært med på å undersøke DNA-et til en mammut som er hele 1,2 millioner år gammel. Det internasjonale forsker-teamet tror at de kan ha funnet en helt ny type av det utdødde elefantdyret.
Lurer du på hva dyra i skogen gjør når du ikke ser på? Forskerne bruker viltkamera for å finne det ut.
Prøv å ikke gjespe mens du leser denne saken ...
Visste du at aper "snakker" med både korte og lange ord?
Slanger er ikke dyr vi tenker på som særlig sosiale. Men forskere har nylig funnet ut at slanger har venner, akkurat som mennesker!
Meldinger ved utskriftstidspunkt 10. desember 2024, kl. 12.27 CET