Morsomme fakta om flagg

Hvor gamle er flaggene?

Verdens eldste flagg er Danmarks flagg, også kjent som Dannebrog. Det antas at dette flagget har blitt brukt siden år 1219, noe som gjør det til det eldste nasjonalflagget som fortsatt er i bruk i dag.  
 
Verdens yngste flagg kan være mer vanskelig å bestemme på grunn av nasjoner som oppdaterer eller endrer sine flagg. Sør-Sudan ble uavhengig i 2011 og vedtok sitt flagg samme år. Vi regner derfor dette flagget som det yngste flagget fortsatt.  

Siste endring på et flagg 

Vatikanstatens flagg ble endret nå nylig i 2023. Da ble den pavelige tiara og nøklene på flagget fornyet​​. Det betyr ikke at disse endringene gjør Vatikan­statens flagg til det yngste flagget i verden. Flagget er fra 1929 og de nye endringene regnes bare som modernisering.  

Størrelsen på flagget 

Ikke alle flagg har likt format. Mens mange land bruker rektangulære flagg, kan størrelsesforholdene – lengden i forhold til høyden – variere. Noen land har kvadratiske flagg, og det finnes også flagg med unike former, som for eksempel Nepals flagg som består av to triangulære deler som står på hverandre. Så flaggenes form og størrelsesforhold kan være like unike som fargene og mønstrene de bruker.

Fargen lilla 

Lilla er en av de minst brukte fargene på flagg. For øyeblikket inneholder bare fire nasjonale flagg denne fargen: Dominica, El Salvador, Spania og Nicaragua. 

Meldinger ved utskriftstidspunkt 23. mai 2024, kl. 17:06 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.