Opp-ned neshorn, fotgjengere som kolliderer, bakterier som lever i tyggegummi, og hvordan skjegg beskytter ansiktet mot slag var blant prisvinnerne av forskningens tullepriser.
Nobelprisene er en stor begivenhet for forskere verden over. Rett før nyttår gikk prisene til forskning på hvordan vi føler på huden, hvordan mennesker påvirker klima, og for en genial måte å bygge med molekyler.
Overalt rundt oss finst det bakteriar. På bussen, på skulen og heime på kjøkkenbenken. Til og med kroppen din kryr av bakteriar!
Dette enkle eksperimentet viser deg hvordan såpe virker mot virus.
Norske forskere har funnet ut hvordan de kan undersøke 100.000 koronaprøver om dagen.
For å lage en vaksine mot virus, må forskere vite nøyaktig hvordan viruset ser ut, hva det består av og hvordan det oppfører seg.
Når blir det mest bakterier på mobilen? Og har gutter mer bakterier på mobilen enn jenter? Seks 7.-klassinger fra Nordby skole i Rælingen har forsket på bakterier på mobiltelefoner.
Forkjølet? Skyld på fiskene som svømte rundt i urtiden.
Bakteriar er akkurat slik som oss menneske: Dei liker å vere saman. Og når mange bakteriar slår seg saman, kan dei nesten få superkrefter.
En nyfødt baby har ingen bakterier i tarmene sine. Ett år etter fødselen er tarmene fulle av bakterier. Hva har skjedd? Hvilke bakterier har dukket opp? Og når og hvordan?
Meldinger ved utskriftstidspunkt 17. september 2024, kl. 23.26 CEST