Lykkelig av hund

Hunder kan gjøre livet lysere for eldre og syke mennesker.

Dame og hund sitter ovenfor hverandre
Eldre mennesker med demens kan få det bedre hvis de får være sammen med dyr. Foto: Shutterstock og Picturepoint.no

Nysgjerrigper har tidligere skrevet om hvorfor det er så bra for oss mennesker å være sammen med dyr. De kan få oss til å slappe av slik at vi føler oss mindre syke. Derfor har noen begynt å behandle syke mennesker ved at de får være sammen med dyr. Dette kalles dyreassistert terapi. Dyreassistert terapi hjelper for eldre mennesker med demens, har Christine Olsen ved NMBU funnet ut.

Gjør livet lysere

Demens er en sykdom som rammer hjernen ved at hjernecellene blir ødelagt og dør. Og den som får sykdommen, begynner å glemme ting, blir forvirret og lei seg. Det er vanligvis gamle mennesker som får denne sykdommen, og mange av dem bor på sykehjem.

Christine har jobbet med terapihunder i mange år og har undersøkt om våre firbeinte venner kan gjøre livet litt lysere for syke eldre. Derfor tok hun med seg en terapihund på sykehjem for å besøke dem. De eldre fikk kose og snakke med hunden. Og de fikk stelle den, gi godbiter og kaste ball.

– De brukte mye tid på hunden, og de smilte og lo. Så det er helt klart at det å være sammen med dyr gjør livet bedre og ikke fullt så trist, forteller Christine.

Meldinger ved utskriftstidspunkt 17. april 2024, 01:43 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.