Nysgjerrigper-bladet
Nysgjerrigper-bladene inneholder forskning, fakta og vitenskap. Les om arkeologi, verdensrommet, rare dyr og mye mer! Bladet inneholder også oppskrifter på eksperimenter og hjernetrim.
Nysgjerrigper-bladet legges ned
Vi sender ikke ut nye Nysgjerrigper-blader etter nr. 1-2022, men på denne siden kan du fortsatt lese tidligere utgitte blader.
Har du spørsmål? Ta kontakt!
Er du lærer?
Framover vil vi prioritere det digitale tilbudet for opplæring i vitenskapelig metode for barn og unge på nysgjerrigper.no. Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å holde deg oppdatert om alt som skjer framover!
I hvert blad finner du
- artikler om spennende forskning og forbausende fakta
- oppskrift på et eksperiment
- kryssord, quiz, mattegrublerier og annen hjernetrim!
Les et blad
- Seksjon1. feb. 2022
1-2022
I denne utgaven av Nysgjerrigper kan du lese ekstra mye om havforskning. Det er mange i Norge som forsker på hav, og det de finner ut er viktig for landet vårt.
- Seksjon4. nov. 2021
4-2021
Denne utgaven av Nysgjerrigper-bladet har Svalbard som tema. Du kan lese mer om hvordan forskerne følger med på isbjørnen, hvorfor Svalbard er det beste stedet for å forske på nordlys, og hvorfor en forsker har farget en edderkopp rosa.
- Seksjon3. nov. 2021
Svalbard
Her har vi samlet alle temaartiklene om Svalbard fra Nysgjerrigper nr. 4-2021.
- Seksjon6. sep. 2021
3-2021
I denne utgaven av Nysgjerrigper kan du lære mer om hvordan vi forsker på fred, hvordan norske forskere bidrar til freden i Colombia, om funnet av verdens eldste DNA og mye mer!
- Seksjon14. mai 2021
2-2021
Les om din indre neandertaler, bakterier og hvorfor dyr gjesper!
- Seksjon1. feb. 2021
1-2021
I dette bladet får du noen helt utrolige bilder av insekter. Har du sett en sommerfugltunge før, kanskje? Vi forklarer også hvordan man kan fange klimagass og hvorfor forskere vil lagre den 3000 meter under havet, og du får bli med til Egypt har forskere undersøkt 5000 år gamle graver - hva fant de?