Frukt og grønt er miljømat
Hvert år blir det 80 millioner nye munner å mette på jorden. Derfor blir det stadig viktigere å tenke gjennom hva vi spiser.
Produksjon av mat krever mye ressurser. Traktorer skal ha drivstoff, og maskiner skal ha strøm. Matproduksjon fører også til utslipp av skadelige gasser: Drivhusgasser. Gassene stiger opp i atmosfæren og legger seg som et lokk rundt jorden. Som i et drivhus blir det varmere og varmere.
Full av gass
Matproduksjon av både fisk og svinekjøtt belaster miljøet mye. Men tre ganger verre er den gress-gnafsende oksen. En skikkelig miljøbombe. Oksepromp er full av metangass, en av de verste drivhusgassene.
Frukt og grønt
Vegetarmat som frukt og grønnsaker er derimot bra både for menneskene og miljøet. Det kommer lite miljøgasser fra plantedyrking, og frukt og grønnsaker er sunt for kroppen din.
Meldinger ved utskriftstidspunkt 15. september 2025, kl. 17.35 CEST