Søte dyr gjør deg flinkere

Har du bilde av søte dyr på noen av skolesakene dine? Flaks for deg! Søte dyrebilder gjør deg nemlig flinkere til å løse oppgaver.

Når du ser på bilder av søte dyr, skjerper hjernen seg. Du blir kjappere og bedre til å løse oppgaver, både skoleoppgaver og andre oppgaver som krever konsentrasjon. Det har en gruppe forskere i Japan funnet ut.

Varme følelser

Ikke så overraskende at forskerne er fra Japan, kanskje, for japanerne er veldig opptatt av søte dyr. Både Hello Kitty, Pokémon og de berømte mangategneseriene kommer fra Japan.

Nå er det ikke bare i Japan folk liker søte dyr. Dyrebilder er populære fordi de vekker gode følelser i oss. Men får søte dyr får oss til å oppføre oss annerledes? Skjer det noe med handlingene våre når vi får den gode følelsen? Det er dette forskerne har undersøkt.

Sushi eller søte dyr

Forskerne gjorde flere forsøk med studenter. Først spilte studentene et spill der de liksom skulle operere en pappfigur og plukke ut små deler med pinsett. I pausen fikk halvparten se på bilder av søte kattunger og hundevalper. De andre fikk se bilder av voksne dyr. Etterpå var de som hadde sett på de søte dyreungene plutselig blitt mye flinkere! Resten var omtrent som før.

I neste forsøk gjorde studentene talloppgaver. I pausen så en gruppe på søte dyrebilder, en annen så på bilder av voksne dyr mens en tredje så på bilder av sushi og kjøtt! Nok en gang ble de som så på søte dyr mye flinkere etterpå. De andre ble bare bittelitt flinkere eller ikke flinkere i det hele tatt.

Fokuserer bedre

Hva viser disse forsøkene oss? Jo, de positive følelsene vi får av søte dyrebilder, får hjernene våre til å fokusere bedre på enkelte oppgaver, sier forskerne. Dermed blir vi flinkere til å gjøre oppgaver.

Dette kan jo du forske videre på hjemme. Hva gjør du neste gang du sliter med hjemmeleksene? Fram med dyrebildene!

Kilde: forskning.no

Meldinger ved utskriftstidspunkt 23. april 2024, kl. 18:59 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.