Kokkesprell for 6. trinn

Bli med på en spennende oppskriftskonkurranse!

Vinnerne av Kokkesprell for skoleåret 2021/22. Foto: Studio Dreyer + Hensley

Kokkesprell er en leken sjømatkonkurranse hvor elevene står for oppskriftene. I mat- og helsefaget (6. trinn) komponerer elevene sine egne retter med sjømat. Rettene stemmes over på skolen, og klassens vinneroppskrift sendes inn til Fiskesprell.

Det gis en egen råvarestøtte på 40 kroner per elev som skal gå til innkjøp av råvarer til de skolene som leverer et bidrag til Kokkesprell. Midlene refunderes i etterkant av at læreren har sendt inn bidraget. Disse midlene kommer i tillegg til Fiskesprell sin råvarestøtte på 40 kroner per elev til innkjøp av sjømat i undervisningen. 

Vinnerklassene får 10.000 kroner til klassekassen og et besøk fra Fiskesprell. De tar med seg de herligste råvarer og en dyktig kokk, og sammen med elevene steller de i stand en sjømatfest for elever, lærere og foreldre. Klassens sjømatfavoritt står selvfølgelig på menyen, tilberedt av elevene selv under ledelse av kokken! Festen vil bli arrangert i samarbeid med skolen.

Det er lett å komme i gang! I ressursbanken finner du mange elevark og en lærerveiledning som gjør det enkelt å gjennomføre Kokkesprell.

Meldinger ved utskriftstidspunkt 3. desember 2023, 11:49 CET

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.