Alle undervisningsopplegg og aktiviteter

 • Kloden vår
Publisert:31. januar 2021

Det skal vi finne ut i dette eksperimentet der vi strør salt, sand og ingenting på is. Her er det viktig at du er nøye med detaljene!

Illustrasjon av Osiris - de dødes gud og foto av Tutankhamon-byste
 • Kultur og historie
Publisert:25. januar 2021

Oppgavene i denne utgaven av Lesekroken handler om å utforske hieroglyfer, som ble brukt som skriftspråk på gammelegyptisk. Hvilken leseretning har egentlig disse piktogrammene?

Tegning av mange mennesker som jogger
 • Kropp og helse
Publisert:25. januar 2021

Artikkelen "Kan du bli best utan blodsmak?" handlar om forsking på ungdom og kondisjon. Her blir det nytta ein del fagomgrep som kan vere vanskelege å forstå. I denne Lesekroken får elevane spele memory for å jobbe med desse orda.

  Publisert:08. januar 2021

  Dette er et prosjektverktøy der lærere kan logge inn med Feide og bruke i plenum i klassen når dere skal forske.

   Publisert:08. januar 2021

   Dette er et hefte som inneholder innføring i Nysgjerrigpermetoden for elever og sider elevene skal fylle ut selv når de forsker.

   Nysgjerrigper-bladet 4-2020 med tilhørende oppgaver mot turkis bakgrunn
   • Livet på jorda
   Publisert:04. november 2020

   I artikkelen "Menneskets eldste venn" er nokre omgrep framheva og forklarte. Her får du tips til korleis du kan la elevane jobbe med ordforklaringar.

   • Teknologi
   Publisert:03. november 2020

   Artikkelen "Koder sine egne mønstre" handler om ulike måter å kode, eller programmere, på og hva man kan bruke koding til. Oppgavene i denne utgaven av Lesekroken handler om å utforske hvordan kodespråk virker.

   Forsiden og oppslag fra Nysgjerrigper nr 3-2020 med Lesekroken-oppgaver
   • Livet på jorda
   Publisert:08. september 2020

   I teksten om unge humleforskere, kan man lese om hvordan humlevinger fungerer. For å forstå dette helt konkret skal elevene lage sine egne små vinger, feste dem på hendene og prøve å bevege armene som humlens vinger.

   Nysgjerrigper-blad 3-20 med oppgaver til mot rød bakgrunn
    Publisert:08. september 2020

    Finn Nysgjerrigpermetoden i ekte Nysgjerrigper-prosjekter. Til denne Lesekroken skal dere bruke både artiklene på side 10, "Hvorfor blir bananer brune", og side 11, "Biola-mysteriet", samt plakaten om Nysgjerrigper-konkurransen midt i bladet.

    Artikkel om skateboard-historie oppslått med oppgaveark
    • Samfunn
    Publisert:07. september 2020

    I artikkelen som handlar om skateboard-historie i Noreg, er det nytta symbol for å vise at skateboardet var forbode. Elevane får i oppgåve å lage eigne forbodsskilt.